Warning: Use of undefined constant TXT - assumed 'TXT' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/www/sykehuset.net/wp-content/themes/hospital_health_services_bue095/functions.php on line 1333
ANK, en snikende sykdom…

Sykdom humorJeg ble nylig diagnostisert med ANK (aldersbetinget nedsettelse av korttidshukommelsen).

Slik viser symptomene seg: Jeg bestemmer meg for å vaske bilen. Når jeg er på vei ut i garasjen, oppdager jeg posten på bordet i gangen. Best å sjekke posten før jeg vasker bilen, sier jeg til meg selv. Jeg legger bilnøklene på bordet, kaster reklamen i papirkurven under bordet og legger merke til at papirkurven er full.
Derfor legger jeg regningene og et brev med en svarsending på bordet og bestemmer meg for å tømme papirkurven først.
Ettersom jeg tross alt går forbi postkassen for å tømme papirkurven, kan jeg like gjerne sende svarmeldingen samtidig. Men da trenger jeg en kulepenn. Pennene mine ligger på skrivebordet på kontoret, så jeg går inn på kontoret hvor jeg finner flaske juice som jeg har begynt å drikke av

Jeg skal begynne å lete etter en penn, men først må jeg sette vekk juicen så jeg ikke søler den på skrivebordet. Juicen holder på å bli varm og bør settes i kjøleskapet. På vei til kjøkkenet med juicen får jeg øye på en blomstervase som står på benken. Blomstene trenger vann, så jeg setter fra meg juicen på bordet. Da ser jeg lesebrillene mine, som jeg har lett etter hele formiddagen. Det er best at jeg legger dem på skrivebordet mitt, men først skal jeg vanne blomstene.

Jeg legger fra meg brillene på kjøkkenbenken og fyller en vannkanne med vann. Da får jeg plutselig øye på fjernkontrollen til TV-en. Noen har lagt den på kjøkkenbordet. I kveld når vi skal se på Tv kommer vi til å lete etter fjernkontrollen, men ingen kommer til å huske at den ligger på kjøkkenbordet. Jeg bør legge den på plass, men først skal jeg vanne blomstene.

Jeg heller litt vann i vasen, men det meste havner på gulvet. Jeg legger tilbake fjernkontrollen på bordet og går for å finne litt tørkepapir. Så går jeg ut på gangen igjen for å prøve å huske det jeg hadde tenkt å gjøre.

Ved dagens slutt er bilen fremdeles skitten, svarsendingen det hastet med, er ikke sendt, det står en flaske med varm juice på benken, blomstene er visne, jeg kan ikke finne noen kulepenner, jeg kan ikke finne fjernkontrollen til TV-en, jeg kan ikke finne brillene mine,og jeg aner ikke hvor det er blitt av bilnøklene. Jeg prøver å forstå hvorfor ingenting er blitt gjort i dag.

Det er forbløffende, for jeg vet at jeg har vært opptatt hele dagen og jeg er helt FERDIG!
Jeg forstår at dette er et alvorlig problem, og jeg skal søke hjelp for det, men først skal jeg sjekke e-posten min……………

Kan du ikke være så snill og gjøre meg en tjeneste.. Send denne meldingen til alle du tror vil sette pris på den, for jeg kan ikke huske hvem jeg allerede har sendt den til…

12 Responses to “ANK, en snikende sykdom…”

 • Torild says:

  Helt herrrlig , vi kjenner oss igjen!
  Så bra beskrivelse:-) godt det er noen flere av oss…

 • ..he,he..og 🙁 ikke artig når det står på som verst, men på kornet og morsomt å lese,- akkurat som annen god humor er god fordi du kjenner deg igjen i den 😉

  Sier som over..godt det er flere av oss ..

 • Erik Solberg says:

  Dette er det jeg har forsøkt og fortelle min lege,i 2/3 år nå.Og det blir mer og mer plagsomt,endelig noen som greier å sette ord på noe jeg selv trodde jeg var alene om. <3

 • Lillian says:

  Dette var som å lese om seg selv ja, men nå har jeg en annen kjent diagnose som heter ADD…. hvis det er så mange likhetstrekk mellom disse to så er kansje mange feildiagnosert?

 • Irene Greftegreff says:

  Jeg kan sverge på at jeg har lest den samme historien, eller noe veldig likt, på engelsk for noen år siden. Jeg skal ikke bli forbauset meg om det er den samme fortellingen.

  Jeg leste den i et diskusjonsforum for personer med ADHD/ADD, og da oppfattet jeg det ikke som fleip men som galgenhumor fra en som faktisk hadde de problemene.

  • Steinar says:

   Ja dette stemmer akkurat med dei samme symtomane som eg har ifbm med Lavt Stoffskifte i mangen år nå. Men i seinare tid så har eg merka et det kjem seg litt etter kvart som Levaxin dosen aukast, og fysik trening/ aktivitet er viktig. Hjernetrimm (lesing) og kosthold er også til god hjelp syns eg.

 • Haldis Halmrast says:

  That’s me 😉

 • Very funny…we all have that diagnose here in this house…RN Mette from Mogreina, Norway.

 • Kenneth says:

  Hva gjore du hjemme hele dagen?

 • Steinar says:

  Ja dette stemmer akkurat med dei samme symtomane som eg har ifbm med Lavt Stoffskifte i mangen år nå. Men i seinare tid så har eg merka et det kjem seg litt etter kvart som Levaxin dosen aukast, og fysik trening/ aktivitet er viktig. Hjernetrimm (lesing) og kosthold er også til god hjelp syns eg.

 • …bevidst træning af hukommelse kan hjælpe meget;det er svært i begyndelsen,men når man har opdaget at det virker bliver det lettere;spørg din hjerne om noget du har glemt-og tænk så straks på noget andet-så vil du opdage at efter nogle sekunder-eller måske et minut -så dukker svaret op -som af sig selv.Din bevidsthed arbejder “over” din hjerne og har gemt ALT du har set hørt osv.Det ER der og du KAN finde det
  .*

 • Arild says:

  Festlig historie! Men hvordan kan fortelleren huske detaljene så godt?? Når jeg har forlagt noe, er det gjerne et hull i min fortelling..
  Livet kan bli enklere hvis vi ikke tillater så mange “smarte” avbrudd. Og når det likevel skjer, kan vi prøve å gå samme vei om igjen.

Leave a Reply